středa 23. srpna 2017

Do čeho sázet levanduli

Pokud si chcete rostlinky vypěstovat ze semínek, musíte je nejlépe do truhlíku vysadit už v únoru nebo nejpozději v březnu. Pro zasazení keříku levandule vyberte v zahradě mírně vyvýšené místo na slunci. Rýčem vyhlouběte jámu a nalijte do ní trochu vody.


Já jsem si letos nasadila levanduli ze semínka. Nechce se mě sadit do volné půdy, . Levandule ze semínek - ZAHRADA. Co do kombinace s levandulí - nejlépe žlutě kvetoucího.


Například krásnou a voňavou levanduli lze pěstovat i doma v květináči. Vzrostlejší rostlinky lze sázet do země v průběhu srpna a září. Podpoříte tak svůj krevní oběh. Vůbec nejrozšířenější je vnitřní užití pitím levandulového čaje. Sáčky se sušenou levandulí se dávají mezi prádlo nebo zavěšují do skříně - nejenže prádlo provoní, ale také účinně odpuzují moly.


Před přesazením do zahrady je vhodné rostliny trochu otužit. Vysazování je ideální v průběhu května a června. I dnes vznikají stále nové a nové odrůdy, takže je z čeho vybírat. Vysaďte je do skalky, na střešní zahradu anebo do nádoby na terasu.


Zkuste si vypěstovat vlastní. S našimi radami to půjde samo. Také jste se zamilovali do drobné fialové levandule, která na nás v první polovině . Nakvétá od léta do podzimu v nejrůznějších odstínech modrofialové, řidčeji v. Pokud řízky nebudeme okamžitě sázet , uzavřeme je, aby nepovadly. Při pěstování v zahradě je ideální levanduli zasadit tak, aby byla ze severní strany chráněna před větrem. Přemýšlíte, z čeho vytvořit pěkný a funkční živý plot?


Jak sázet , pěstovat a sklízet cibuli? Pokud chceme mít z levandule živý plůtek, . Ve hře je sazenic levandulí dle Vašeho výběru. Ke druhům přibydou další, takže bude z čeho vybírat A nemějte strach. Milují rozptýlené i přímé sluníčko, pokud je umístíme do stínu, budou vybledlé a nevýrazné.


Mám na zahradě deset keříků a začátkem července stříhám květenství a svazuji do kytiček. Musím vystihnout okamžik, kdy tak . Cibuli sázejte do čtvercového záhonu a mezi každé cibule dejte semínko. Každá rostlina totiž vydechuje do vzduchu specifickou kombinaci. Ačkoli levanduli v obchodech najdete zařazenou do skupiny trvalek, jedná se opravdu o polokeř. Pokud rozhrnete bylinné výhony, zjistíte, že je . Jak, z čeho a kdy vytvořit živý plot?


Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali . Listnaté dřeviny do ní. Jak správně sázet tůje - Výsadba živých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky