čtvrtek 24. srpna 2017

Drátěnka pro maliníku

Jak prořezávat maliníky pěstované volně, na drátěnce , a jak postupovat u remontantních odrůd? Maliník se každoročně obnovuje z pupenů na . Takové pěstování maliníku je také možné. Na zahrádkách ale máme většinou vysazeno . Vysaďte si k domu pár keřů zahradních maliníků a plody budete sklízet,.

Zahradní maliny se pěstují jako vzpřímené, obvykle na drátěnce nebo . Obecně dáváme přednost pěstování na drátěnce , která zamezuje poléhání a. Průklest maliníku Řez maliníku spočívá v každoročním odstraňování . Nejvhodnější odrůdy maliníku. Osvědčilo se na zimu odvázat výhony z drátěnky a položit je na zem, kde jsou. Ostružiník stejně jako maliník plodí na výhonech narostlých v předchozím roce. Pásová výsadba malin bez drátěnky –.

Pěstování maliníku ve studeném skleníku nám zaručí vydatnější úrodu a ochranu. Plody maliníků dozrávají v červnu a červenci, dvakrát plodící odrůdy mají. S ohledem na vylamování a poléhání plodících výhonů dáváme přednost pěstování na drátěnce. Pěstování ostružin se hodně podobá pěstování maliníku , jen ostružiny jsou trošku.


Pakliže jsme vysadili ostružiníky plazivé, je vhodné je pěstovat na drátěnce. Odrůdy maliníku mohou mít plody barvy červené, oranžové, žlutavé, bělavé i černé. Popis ostružiníku maliníku. Ostružiník maliník je snadno poznatelný, jeho listy jsou vícečetné (3-7) a lehce chlupaté. Květy mají bílou barvu, jsou oboupohlavné,.


Podle zvolené odrůdy si můžeme postavit i jednoduchou drátěnku , tyče . Sazenice maliníku sadíme do prokypřené zeminy s vrstvou kompostu. Je vhodné natáhnout do pásů drátěnku se dvěma dráty nad sebou ve výšce a 120 . Kořenové sazenice (část kořínků) maliníku sázíme vodorovně do. Vzpřímené odrůdy se mohou pěstovat bez drátěnky , ostatní na drátěnce. Pro pěstování nevyžaduje drátěnku.


List: tří až pětičetný mírně vydutý, listová čepel je okrouhlého tvaru s krátkou špičkou.

Barva je leskle tmavě zelená. V případě, že je nesázíte někam k plotu, je vhodné jim pořídit oporu, stačí kůl, drátěnka či nějaký plůtek. Některé odrůdy maliníku dávají rok velké množství kořenových odnoží. Při vyvazování na drátěnku sklizeň o proti vyvazování ke kolíkům.


Třetí, nejpracnější způsob, vyžaduje drátěnku a vyvazování výhonů k drátům. Pěstování a ošetřování rybízu, angreštu, josty, maliníku a ostružiníku. Obvykle je vhodné zajistit rostlinám oporu, například jednoduchou drátěnkou nebo . Odrůda maliníku pocházející ze Švýcarska.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky