úterý 22. srpna 2017

Choroby a škůdci hrušeň

Z pedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Nevíte identifikovat chrobu, škůdců či poškození na Vaší hrušni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik?


S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců. Přezimující škůdci jabloní.

Choroby , škůdci a výživa hrušní. Na jabloních a jiných ovocných dřevinách přezimuje řada škůdců v různých vývojových . Strupatá, ošklivá jablka, a ještě smutněji vyhlížející listy i plody hrušní - to je dílo. Hrušně - všeobecná charakteristika, sázení, péče, sklizeň, choroby a škůdci hrušní. Tak třeba: strupovitost hrušní rez hrušková pilatka hrušňová. Na listech způsobuje tmavošedé až černé ostře ohraničené skvrny, které nekrotizují a silně.


Venturia pyrina Aderh.

Kamil Severa (106) - xxx. U Sulky jsem četl, že by neměla přijít na list a použít pouze před . Prosím o radu na příloženém fotu listy hrušne jsou pokryty světle hnědymi fleky. Je na to nějaký postřík . Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu května a června.


Vtomto článku se seznámíme s nejběžnějšími chorobami a škůdci , které nás nejvíce trápí u jádrovin – jabloně a hrušně. Z listových chorob jde o rzivost hrušní , jejichž původce je rez hrušňová – Gymnosporangium sabinae. Rozpoznané choroby a škůdci (přesnost). Moniliová hniloba plodů.


S postupným růstem plodů jab- loní nebo hrušní se slupka na napadených částech plodů deformuje a praská, později se tvoří zkorkovatěné ostrůvky pletiva. Pokud však k přemnožení některého ze škůdců nebo výskytu choroby přece jen. Pilatka - významný škůdce na ovocných dřevinách. Rychle se množí a přenášejí různé choroby.


Jedná se o houbovou chorobu , jejímž hlavním nositelem je jalovec čínský a jalovec . Výskyt: jabloň, hrušeň , třešeň, švestka, meruňka, rybíz, jahodník.

Mera jabloňová – žlutá, oválná vajíčka. Poškozuje vývoj květenství. Rzivost hrušně způsobuje skvrny na listech i plodech a to díky infekci. Citlivé odrůdy jabloní a hrušní mohou trpět strupovitostí, kterou způsobují .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky