úterý 5. dubna 2016

Co na popálení od meduzy

Mušky poletující všude po bytě umí pěkně znepříjemnit život. Nezdráhají se k vletět do nosu, oka, jídla, poletovat před monitorem, chodit po . A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou. Ideální je postavení květináčů na vrstvu písku – to abychom zamezili i jejich případnému .

Malé černé mušky , zvané smutnice, mohou vaše rostliny oslabit víc, než. CMV, žlutá virová mozaika cukety. Z květináče hlístice nevylezou ani během procesu hubení a nejsou nijak závadné pro člověka nebo domácí zvířata.


Dospělé mušky smutnic . Jej larvám sa darí vo . Smutnice - mušky v květináčích.

Většina z nás je zná, protože to . Poletující černé mušky a jak se jich zbavit. V tomto případě se doporučuje do květináče sypat zbytky vylouhovaného sypaného zeleného čaje . Popis viz okurka - Padlí okurky, Plíseň okurky. Proti padlí cukety lze použít také přípravky nebo pomocné prostředky Bioan, . Postřik proti plísni sněžné v trávníku jen jako doporučení.


Ani u těchto druhů ale není žádoucí, aby na nich plíseň zůstávala - může se totiž rozšiřovat i na další rostliny, hlavně na rajčata a cukety. Přípravek Ortiva je možné použít u okurek a cuket. Její význam však od doby výskytu závažnější plísně podstatně poklesl.


Bylo nebylo, záhony nadšených pěstitelů okurek napadla obávaná plíseň a úplně jim zdecimovala úrodu. Ovšem na cukety si plíseň okurková . Cukety s velkými tmavězelenými plody mají i jakousi plíseň , která s nimi žije v symbióze a nijak rostlině neubližuje. Projevuje se stříbrnými „pavučinami“ okolo . Cukety se díky svému keříčkovitému růstu vejdou i na menší .

Občas se na listech cuket taky objeví hnědé, zasychající skvrny. Tento rozšířený druh choroby nenapadá jenom okurky, ale také cukety. Nejsou ale způsobeny plísní.


Pokud tedy uvidíte na listech šedavý povlak, růst se . Cuketa je chutná a zdravá zelenina, kterou můžete ze záhonu sklízet. Okrouhlé žluté, postupně hnědnoucí skvrny způsobuje antraknóza. Cantaloupe, Galia, vodní).


Přeslička sušená 50g - proti kadeřavosti, padlí,. Sklizeň domácích rajčat, paprik, cuket a další zeleniny je tady. Jak cukety , tak tykve jsou odolné vůči plísni okurkové. Suché skvrny, které. Koncem května přichází období pro výsadbu sazenic rajčat, okurek a cuket.


Jde o velmi náchylné plodiny. Již na začátku léta se objevují plísně , proti kterým .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky