středa 20. dubna 2016

Co s květy kosatců po odkvětu

Kosatce potřebují pro zdárný růst a bohatost květů alespoň půldenní. Oba druhy kvetou v červnu a červenci. Mají atraktivní a jedinečné květy. Přesazují se až za několik let, po odkvětu , v době, kdy jim schnou listy.


Kosatce , latinsky Iris, jsou pojmenovány podle řecké bohyně duhy.

Zkracování listů u kosatců. Po odkvětu květů vysušené stonky ostříháme a porost pročistíme od . Vím, že se po odkvětu mají odstřihnout květní stvoly. Ale váhám, jestli mám. S odstřihováním odkvetlých květů to děláte správně.


Květy těchto kosatců mají na vnějších lístkách hřebínek (pruh s výrůstky). Do skalek a do předních částí .

Všechny květy ale poctivě po odkvetení odstřihávejte. Upoutá pestrostí výrazných květů , přitom se spokojí jen s minimální péčí. Od dubna do května potěší iris pumila – kosatec nízký, který dorůstá do výšky cm. Kosatce jsou trvalky, jedno za – roky je třeba rostliny přesadit. Květy kosatců , které mnohdy připomínají květy některých orchidejí, jsou.


Kosatce z této skupiny mají báječné vlastnosti květiny k řezu. Květy , které ze země vyraší sotva sleze sníh, jsou pokladem zahrady. Proto si tuto podívanou již na podzim pečlivě připravujeme a vysazujeme . Krásné ploché květy vydrží dlouho ve váze a porosty těchto kosatců jsou velmi efektní. Důležitá je kyselé půdní reakce a hojná zálivka až do odkvětu rostlin. Vlhké a chladné prostředí vyžaduje i kosatec sibiřský (Iris sibirica).


Je nápadný až metrovými stvoly s modrými květy , vyskytuje se i volně u nás . Abych o některé cenné rostliny nepřišel, musel jsem je krádce po odkvětu přesazovat, . Kosatce se těší stálé oblibě nejen pro nádherné květy , ale i pro. Iridaceae) Původ: východníAsie. Patří k nejvděčnějším a nejméně.

Množení: dělenítrsů po odkvětu , výsev . Květy se objevují hromadně na vrcholu listů a vypadají, jako by se vznášely nad. Pokud rostlina před kvetením neukazuje přírůstek, květy raději odstraníme a . Z cibulnatých druhů patří mezi nejrozšířenější kosatec síťkovaný (Iris reticulata). Hůře snáší přílišné zimní vlhko a po odkvětu rovněž preferuje spíše sušší půdy. Podobně jako u sibiřských kosatců , jsou trsy japonských kosatců ozdobné po odkvětu svými listy.


Vysoké zahradní kosatce -jsou vyšší než m, první květy se objevují v polovině. Co dělat s duhovkou po odkvětu : základní pravidla péče. Kosatce (kasatiki mezi zahradníky) jsou populární světlé květy , které čítají přes 8druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky