pátek 22. dubna 2016

Dezinfekce záhonů na podzim

Jak si vypěstovat lahodné citrusy v květináči. Malé rostliny přesazujeme 1–2x ročně, starším rostlinám vyměníme vrchní vrstvu zeminy za novou. Rostliny v hliněných květináčích vyžadují častější zálivku, jelikož se z nich voda rychleji odpařuje.


Kořenový bal zlehka očistíme od staré zeminy. Kytku usadíme do středu a stejně hluboko, jako rostla v původním květináči.

Taky se už těšíte, až si ještě v zimě zasadíte ve vyhřátém skleníku zeleninu, a budete sklízet čerstvé plody? Dezinfekce nové zeminy. Vydrží-li žížaly v květináči delší dobu, je to důkaz, že kořeny rostliny z nějakých důvodů odumírají.


Až ta dezinfekce pomohla. V prodejnách se většinou prodávají v průhledných kelímcích, vyplněných směsí. Protože výměna zeminy v těchto prostorách je velmi pracná a nákladná, přichází v úvahu dezinfekce zeminy (půdy, pěstebních substrátů), která . Máte-li doma zvířecího mazlíčka nebo v rodině kuřáka, bude se vám jistě taková vychytávka v květináči hodit i jinak. Využívá se dokonce do .

Peroxid vodíku a jeho vlastnosti a použití při pěstování rostlin v. Půda v půdním systému se skládá z částic zeminy , vrstvy částic vody a . V takovém případě je třeba rostliny pravidelně prohlížet a škůdce. Zvláště rychle se množí zejména při nižších teplotách v trvale vlhké půdě v květináči. Když vybere odrůdu určenou k pěstování v květináči a budete se držet správného. Semínka poté posypte asi třímilimetrovou vrstvou zeminy. Přilákat je může také vůně zahnívajících rostlin v přelitém květináči nebo zápach.


Alkohol působí jako dezinfekce a mušky i jejich vajíčka zabije. Destičky zapíchněte do zeminy pokojové rostliny a mušky se na ně přilepí. Kvalitě zeminy je nutné věnovat obzvláštní pozornost, protože právě na ní. Zkontrolujte, není-li hlína v květináči přelitá, pro octomilky jsou . Chtěl bych se zeptat jestli nemáte. Požívám směs zahradní zeminy , písku a rašeliny z obchodu.


Jak zalévat kvetoucí hyacint v květináči. Silná vrstva zeminy se nalije na povrch. Napadli i ostatní kytičky a vše muselo pryč.

Zemina se skladuje v různých prostorách obchodů a tak je napadená těmito potvorami. V ČR je lze pěstovat ve větším květináči ,od jara do podzimu na zahradě. Co se týká dezinfekce zeminy : zakoupíte-li kvalitní substrát,tak by .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky