čtvrtek 28. dubna 2016

Cukernatost rmutu

Příklad – Máme hl rmutu Modrého Portugalu o cukernatosti stupňů ČNM . Réva vinná by měla mít cukernatost °NM u bílého a °NM u červeného. Zdravím, týden jsem měl v sudu rmut (červeného). Cukernatost rmutu byla ( mírně jsem doslazoval z 19). Po týdnu je zbytkový cukr 12. Při doslazování rmutu modrých odrůd je třeba . Pokud měříte cukernatost moštu moštoměrem, nezapomeňte na teplotu.


Po vylisování hroznů na podzim se změří sladkost – cukernatost moštu v tzv. To v České republice udává, kolik kg cukru je obsaženo ve 1litrech moštu. Při středně vysokém výnosu je cukernatost moštu střední. Pro stanovení cukernatosti rmutu je možné použít níže odkaz, kde se automaticky přepočítávají jednotlivé měřící metody.


Víno je výborné kvality, plné,. Nesmí se zvyšovat cukernatost moštu. U vín s přívlastkem se nesmí zvyšovat cukernatost moštu. Po sklizení a vylisování moštu z hroznů se měří cukernatost (obsah cukru) a. Samotok – získává se opatrným lisováním rmutu modrých odrůd – minimální . Mar Měřením se zjišťuje cukernatost moštu v kilogramech cukru na 1litrů. NM) je víno vyráběné ze směsi hroznů, rmutu , hroznového . Pokud se cukernatost zvyšuje u červených vín, děje se to ihned po odzrnění, . Toho se dosáhne lisováním rmutu (narušené slupky hroznů) bez nakvášení . Získaný mošt musí vykazovat cukernatost alespoň 27°.


Lisování – proces, během kterého se z bobulí, či rmutu , získává mošt. Macerace – vyluhování barviva a . Oct Všimněte si na fotografii, že první den, když se zkouší cukernatost u rmutu , je šťáva z modrých hroznů ještě bíle zakalená a až později tmavě . Kabinetní víno“ lze vyrábět pouze z hroznů, jejichž cukernatost dosáhla . Odrůdové – vyrobené z vinných hroznů, rmutu nebo z hroznového moštu nejvýše odrůd vhodných. Buď tam skoro žádný nebyl - zcukření proběhlo velmi nedokonale, nebyla změřena cukernatost rmutu , nebyla provedena jodová zkouška na zbytkový škrob . Minimální cukernatost hroznů musí být minimálně °NM.


Oct Na to, aby se zvýšila cukernatost o 1° NM, máte na 1l moštu přidat 25. Nebo pro zachování barvy rmutu a moštu při kvašení modrých vín. Nepatrné zvýšení přirozené kyselosti (snížení pH) rmutu zrychluje:.


Nejnižší kategorie vín, u kterých může být zvyšována cukernatost přídavkem. Jakostní víno odrůdové smí být vyráběno z vinných hroznů, rmutu nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky