pátek 29. dubna 2016

Eustoma pěstování

Vyžaduje při pěstování propustné půdy s pH mezi a 0. Příliš nízké pH způsobuje žloutnutí a slabý vývoj kořenového systému. Nejvhodnější teplota je 4–°C. Jak pěstovat eustomy.


Pro pěstování eustomy je opravdu ideální velká zahrádka. V květináčích se tyto rostliny pěstují poměrně nově. Některé kultivary je možné . Je to druh z nevelkého rodu jícnovka a pochází z . Je s podivem, jak často lidé tyto dvě květiny zaměňují.


A ještě větší divení vyvolá český název jícnovka. Něco tak nehezky znějícího… Pokračovat ve čtení. Pokud se rozhodnete si ji sami pěstovat , počítejte s tím, že o ni budete muset pečovat jako o nádobovou rostlinu.


V létě ji můžete letnit, ale na . Dnes jsou hlavními oblastmi pěstování a šlechtění Japonsko a Nový Zéland. Svůj název získala eustoma spojením dvou řeckých slov: krásný . Je to rostlina pěstovaná ze semene a velmi oblíbená k řezu květů. Tento pin objevil(a) Jarmila Ehrlichová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


V poslední době se objevila jako novinka i její hrnková kultura. Pro svou jemnou eleganci je oblíbeným doplňkem svatebních kytic. Druh je zastoupen v široce . Koupila jsem si eustomu. Ty informace o pěstování se opravdu liší. Světlé a slunné místo s . Rosa del desierto Kaktusy A Sukulenty, Truhlíkové Rostliny, Pěstování V. Květiny, které připomínají růžové květy, mají různé barvy: bílé, žluté, modré . Eustoma - Eustoma grandiflorum.


Mar This Pin was discovered by Hana Horvátová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Napadla mě eustoma nebo nějaký druh růže, ale stále váhám. Které drudy rajčat a paprik by jste doporučili k běžnému pěstování na venkovních záhonech?


Můžete poradit, jak pěstovat tuto nádhernou květinu? Dnes jsem jí koupila na trhu, kde mi tvrdili, že je to venkovní trvalka. Je známá i pod názvem eustoma nebo lisianthus.


Zvlášť pěkné je koupit si jícnovku velkokvětou před začátkem doby květu. Potom můžete vidět, jak se nová. Pěstovanou rostlinu dejte na slunné místo a nedávejte jí mnoho vody. Nejlépe roste na čerstvém . Nejprve se stonka začne rozvětvovat v centrální části, po které se na každé větvi vytvoří asi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky